4 Eylül 2008 Perşembe

Sebzeli Güveç

Malzemeler:
1 kg kuzu kuşbaşı et,
10-12 adet arpacık soğan,
10 diş sarımsak,
7-8 adet domates, kabuğu soyulup küp doğranmış
2 adet patates, soyulmuş ve küp doğranmış,
3-4 adet sivri biber, ikiye bölünmüş,
3 adet patlıcan, küp doğranmış ve tuzla ovulup suyla iyice yıkanmış,
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı,
tuz,
tane karabiber.
Toprak güveç kabına 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı, yemeklik doğranmış soğanları ve soğuk suyla yıkanmış etleri ilave edelim. Etler bıraktığı suyu çekene kadar karıştırarak pişirelim. Sırayla patlıcan, patates, sivribiberleri aralarına sarımsak serpiştirerek güvece dizelim. Elle hafifçe bastırarak güvecin içine yerleştirelim. Tuzu ve karabiberi serpip, en üstü domateslerle kapatıp, güvecin ağzını yağlı kâğıtla sıkıca kapatalım. 250 C’lik fırında 1 saat pişirip servise hazırlayalım. Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder