1 Eylül 2008 Pazartesi

İftarda Sebzeli Güveç

Malzemeler:

1 kg kuzu kuşbaşı et,
10-12 adet arpacık soğan,
10 diş sarımsak,
7-8 adet domates kabuğu soyulup küp doğranmış
2 adet patates, soyulmuş ve küp doğranmış,
3-4 adet sivri biber ikiye bölünmüş,
3 det patlıcan küp doğranmış ve tuzla ovulup suyla iyice yıkanmış,
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı,
tuz
tane karabiber
Toprak güveç kabına 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı, yemeklik doğranmış soğanları ve soğuk suyla yıkanmış etleri ilave edelim. Etler bıraktığı suyu çekene kadar karıştırarak pişirelim. Sırayla patlıcan, patates, sivribiberleri aralarına sarımsak serpiştirerek güvece dizelim. Elinizle hafifçe bastırarak güvecin içine yerleştirin. Tuzu ve karabiberi serpelim. En üstü domateslerle kapatıp güvecin ağzını yağlı kâğıtla sıkıca kapatalım. 250 C’lik fırında 1 saat kadar pişirelim. Sebzeler pişince servise hazırlayalım. Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder