1 Eylül 2008 Pazartesi

İftarda Ali Nazik Kebabı

Malzemeler

600 gr. bostan patlıcanı
400 gr. kıyma
4 adet çarliston biber
4 adet domates
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz Karabiber
Biberleri uzunlamasına ikiye kesip çekirdeklerini çıkarıp, ince ince doğrayalım. Domatesleri soyup dörde bölelim, çekirdeklerini çıkarıp küp şeklinde doğrayalım. 1 yemek kaşığı sıvı yağı tavada ısıtıp kıymayı koyarak kavuralım. Biber ve domatesleri de ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırıp ağzı kapalı kısık ateşte 15 dakika pişirelim. Patlıcanları ocağın ateşinde kabukları kabarıp içleri yumuşayana kadar közleyelim, soğumaya bırakıp, soyup iri iri kıyalım. 1 yemek kaşığı sıvı yağı bir tavada ısıtıp patlıcanları koyalım. Tuz ve karabiberle tatlandırıp patlıcan suyunu çekene kadar karıştıralım. Sarımsağı soyup havanda dövüp, kalan sıvı yağı bir tavada kızdıralım ve kırmızı pul biberi ilave edip karıştıralım. Yoğurdu kısık ateşte ısıtıp sarımsak ve tuz ile tatlandıralım. Yoğurt ve patlıcanı birbirine karıştırıp servis tabağına alalım. Ortasına kıymalı karışımı koyup üzerine biberli yağı gezdirip servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder