1 Eylül 2008 Pazartesi

İftarda Kadınbudu Köfte

MALZEMELER
500 gr. az yağlı kıyma
2 baş soğan
1 fincan pirinç
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı margarin
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz, karabiber
Kıymanın yarısını tavada karıştırarak kavuralım. Kavrulan kıymayı çiğ kıymaya ilave edelim. Önceden haşlayıp süzdüğümüz pirinci, tuzu biberi, ve rendelenmiş soğanı katalım, bir yumurta ile kıyılmış maydanozu da katarak iyice yoğuralım. Oval formda köfteler yapalım. Bir cam veya porselen kap içine iki yumurta kırarak çırpalım. Hazırladığımız köfteleri yumurtaya bulayarak, margarin ve sıvı yağ karışımı kızgın yağda kızartalım. Yanında patates kızartması veya haşlanmış sebze servise hazırlayalım. Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder