1 Eylül 2008 Pazartesi

Evde Tantuni Tarifi

Malzemeler (4 kişilik):
2 adet lavaş ekmeği
2 adet soğan
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı sumak
250 gr. sotelik doğranmış kuşbaşı et
1 kaşık tereyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Tencereye yağ koyup ısıttıktan sonra etleri ilave edip kavuralım. Etler suyunu bırakıp tekrar çekince 1 su bardağı su ilave edelim. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim.Soğanı piyazlık doğrayıp tuzla ovalım. Yıkayıp sıktıktan sonra içine küçük doğranmış domates, maydanoz, sumak ve kırmızı biber koyup harmanlayalım.Lavaş ekmeğini ikiye bölüp. Bir kenarına pişirdiğiniz eti ve üzerine de soğanlı harcı koyup, rulo şeklinde sarıp servis yapalım. Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder