4 Eylül 2008 Perşembe

Haşlama Et

Malzemeler:

1 kuzu but, haşlamalık olarak parçalanmış (veya 5-6 incik),
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
3-4 adet kuru soğan (bütün olarak),
2-3 adet havuç,
3 adet patates,
arzuya göre 1-2 diş sarımsak,
tuz
Etleri soğuk suyla yıkayalım. Fazla yağlarını kesip, 2 kaşık zeytinyağını tencereye alıp etleri ilave ederek altını üstünü biraz çevirerek kızartalım. Bütün soğanları, sarımsağı, ekleyip, Üzerini örtecek kadar soğuk su koyun ve kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Etlerin pişmesine yakın kabukları soyulmuş patates ve havuçları büyük büyük doğrayıp onu da ilave edip etler tamamen yumuşayana kadar pişirmeye devam edelim. En son tuzunu ve 5-10 adet tane karabiberi ekleyip servise hazırlayalım. Servis yaparken bütün soğanları çıkarıp bir parça et ve birkaç parça havuç ve patates ile bir miktar et suyu ile sunup, Arzuya göre limon suyu servis edelim. Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder