1 Eylül 2008 Pazartesi

Hurmalı Kek

Malzemeler
1 su bardağı hurma
yarım paket tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
4 adet yumurta
2 çorba kaşığı bal
yarım çay bardağı kıyılmış antepfıstığı
2 su bardağı un
1 paket kabartmma tozu
Üzeri için:
1 çorba kaşığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı kıyılmış antepfıstığı
Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp küp doğrayalım. Üzerine un serpip kenara alalım. Tereyağını bir kaba alıp pudra şekeri ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım. Yumurtaları ilave edrek çırpmaya devam edelim. Bal kıyılmış antepfıstığı çırpmaya devam edelim. Bal, kıyılmış antepfıstığı ve hurmaları da harca ekleyelim. Un ve kabartma tozunu karıştırıp karışıma ilave edelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirelim. Servis tabağına alıp üzerine pudraşekeri ve kıyılmış antepfıstığı serperek servise hazırlayalım. Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder