1 Eylül 2008 Pazartesi

Barbakü Soslu Tavuk

Malzemeler
4 Adet Tavuk Budu
Tuz, Karabiber
300 ml. Barbekü Sosu veya Ketçap
500 gr. Kereviz Sapı
1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
Şeker
1 Tatlı Kaşığı Sirke
Tavuk butlarını iyice yıkayıp temizledikten sonra tuzlayıp karabiberleyelim. Butları, derili kısımları alta gelecek şekilde fırın tepsisine koyalım. 200° ısıtılmış fınnda 15 dakika pişirelim, ters çevirip 15 dakika daha pişirelim. Üzerlerine kalın bir tabaka barbekü sosu veya ketçap sürüp 5 dakika daha pişirelim. Kerevizin saplarını ince ince kesip, yapraklarını kıyalım. Kereviz saplarını 5 dakika yağda kavurup üzenlerine 1 tutam şeker serpip, sirke gezdirelim. Kıydığımız yaprakları katıp, tuz ve karabiber koyup, Tavuğu sebze ve sosla birlikte servise hazırlayalım. Afiyetler olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder