1 Eylül 2008 Pazartesi

Ramazanın Vazgeçilmezi Güllaç Tatlısı

Malzemeler:
10-11 güllaç yufkası
2,5 lt süt
750g toz şeker
1 paket şekerli vanilin
nar taneleri
dövülmüş ceviz veya antep fıstığı

Süt ve şekeri kaynatalım, vanilini ekleyip ılıtalım, bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serip üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirelim. diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirelim. bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayalım. kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökelim. tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletelim. servisten önce üzerini nar taneleri ve dövülmüş ceviz (veya antepfıstığı) ile süsleyip servise hazırlayalım. Afiyetler olsun...

2 yorum:

  1. Güllaç harika olmuşa benziyor,süslemesi şahane olmuş,ellerine sağlık..
    Hayırlı ve bereketli ramazanlar...

    YanıtlaSil
  2. ramazanlarda en sevdiğim şeydir güllaç. teşekkürler.sanada. sevgiler...

    YanıtlaSil