3 Eylül 2008 Çarşamba

Dr. Oetker'in Badem Dolgulu Kesmeleri

Malzemeler:
Kahverengi Hamur:300 g (5,5 çay bardağı) un
2 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao
125 g margarin
70 g (yarım çay bardağı) bal
1 limon kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı su
Bademli Hamur:165 g (1,5 su bardağı) un
2 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
50 g margarin
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
80 g (1 çay bardağı) Dr. Oetker Pudra Şekeri
100 g (1 su bardağı) öğütülmüş badem
3 yemek kaşığı süt
Hazırlanışı:
Kahverengi Hamur: Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Üzerine margarin, bal, limon kabuğu rendesi ve suyu ilave edip iyice yoğurun.
Bademli Hamur: Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine margarin, şekerli vanilin, pudra şekeri, öğütülmüş badem ve sütü ilave edip iyice yoğurun. Her iki hamuru da 3'er eşit parçaya bölün. Bir parça kahverengi hamuru dikdörtgen açın. Bademli hamurun bir parçasını rulo şeklinde uzatıp bu hamurun üzerine koyun. Rulo şeklinde sararak bademli hamurun kahverengi hamurun içinde kalmasını sağlayın. Bıçak yardımı ile 2 cm genişliğinde dilimleyin. Bütün hamurları bu şekilde hazırlayıp yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayın ve pişirin. Afiyetler Olsun...

2 yorum: