13 Ağustos 2008 Çarşamba

Zeytin Garnitürlü Piliç Butları

Malzemeler
200 gr. taze mantar
4 çorba kaşığı soya yağı
1 su bardağı tavuk suyu
8 adet piliç baget
2 adet kuru soğan
4 adet küp doğranmış domates
2 çorba kaşığı taze fesleğen
100 gr. siyah zeytin
2 diş sarımsak
Tuz
Kuru soğanı kuşbaşı şeklinde doğrayıp, domatesleri soyup çekirdeklerini çıkararak küp şeklinde keselim. Mantarları ıslak bir bez ile silip küçük parçalara ayıralım. Piliç bagetlerini soya yağında ters düz ederek pişirelim. Soganları ilave edip öldürelim. Mantarları ilave edip 2 dk. daha çevirip, domatesleri, tavuk suyunu, doğranmış sarımsağı ve doğranmış fesleğeni ilave edip tuz ile lezzetlendirip 20 dk. pişirelim. Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder