18 Ağustos 2008 Pazartesi

Terbiyeli Levrek Izgara

Malzemeler

8 adet levrek filetosu
1 adet limon
Marinet Sos için
1 su bardağı soya yağı
1 çay kaşığı kekik
1 tutam kıyılmış fesleğen
2 diş kıyılmış sarımsak
1 çay kaşığı kapari çiçeği
1 çay kaşığı soya sosu
Sosu hazırlamak için: Soya yağı ve soya sosunu çukur bir kaba koyup kekik ve kapari çiçeği ilave edelim. Kıyılmış fesleğen ve sarımsak ile lezzetlendirelim. Hepsini çırparak hazırlayalım. Hazırladığımız marine sosu levrek filetolara fırça yardımıyla sürüp ızgarada ters düz ederek pişirelim. Limon dilimleri ve taze otlarla servis edelim. Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder