14 Ağustos 2008 Perşembe

Çilekli CheeseCake

Malzemeler
1 paket Burçak bisküvi
50 g tereyağı
1 kahve fincanı süt
Krema :
2 paket Labne (400 g)
1 kutu krema (200 ml)
2 yumurta (oda sıcaklığında)
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Üzeri için:
10 tane çilek
1 paket meyveli sos
Öncelikle kalıp içini yağlı kağıt ile kaplıyoruz. Taban için robotta bisküvileri un haline getirerek, tereyağ ekleyip karıştıralım. Sütü azar azar ilave edilerek yumuşak karışım elde edip kalıbın içine bastırarak yerleştirelim. Diğer malzemeler hazırlanana kadar buzdolabında bekletelim. Yumurtaların sarısını ve beyazını ayrı kaplara ayıralım. Beyazları kar gibi olana kadar iyice çırpalım. Yumurtaların sarısını, peynir ve krema ile iyice çırpalım. Ayrı yerde elenip karıştırılmış unu, nişastayı ve vanilyayı peynirli karışıma ilave edip çırpalım. Şeker ilave edip çırpmaya devam edelim. Köpük halindeki yumurta aklarını en son ekleyip kaşık ile birbirine yedirelim. Bisküvi tabanın üzerine kremayı döküp 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri kahverengi olana kadar pişirelim. Son olarak Cheesecake imizi mutlaka 1 gece buzdolabında dinlendiriyoruz. Ne kadar uzun beklerse o kadar iyi oturur. Ertesi gün üzerini çilekle süsleyip meyveli sosunu pişirerek dökelim. Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder