13 Ağustos 2008 Çarşamba

Soğan Dolması

Malzemeler
8 adet orta boy soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet taze nane
Yarım demez maydanoz
Yarım su bardağı pirinç
Tuz, şeker, karabiber

Soğanların kabuklarını soyup, içlerini oyarken ve pişirirken dağılmamaları için püsküllü tarafını çok ince kesip, içlerini bir tatlı kaşığı yardımıyla oyalım.
Soğanların içinden çıkan parçaları mutfak robotundan incecik kıyıp, tuz ve şeker ekleyip zeytifyağı ile kavuralım.
Yeşillikleri ayıklayıp, incecik kıyalım. Kavrulan soğanları ateşten alalım. Tuz, karabiber, pirinç ve yeşillikleri ekleyip karıştıralım. Hazırladığımız içi soğanlara doldurup 1,5 su bardağı su ekleyip kısık ateşte 50 dakika pişirelim. Afiyetler olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder