14 Ağustos 2008 Perşembe

Sebzeli Bulgur Pilavı


Malzemeler
1 paket bulgur
4 çorba kaşığı soya yağı
2 adet kuru soğan
2 adet havuç
2 adet kereviz
1 kutu haşlanmış nohut konservesi
1 adet küçük boy kabak
1 tutam karnabahar
Birkaç dal maydanoz
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
Soya yağında ay şeklinde doğranmış soğanları soteleyelim. Halka kesilmiş havuç ve kerevizleri ilave ederek sebzeler pişene kadar sote edelim. Haşlanmış karnabahar, kabak ve nohutu ilave edip ezilmiş sarımsak, tuz, kıyılmış maydanoz ve kırmızı toz biber ile lezzetlendirip et suyunu ilave ederek 10 dk. kaynatalım. Bulguru bol suda haşlayıp süzelim. Hazırladığımız malzemeyi bulgurun üzerine döküp servise hazırlayalım. Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder