14 Ağustos 2008 Perşembe

Ayşegül'ün Cevizli Tarçınlı Keki

MALZEMELER:
3 Yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı fındık
4 çay kaşığı tarçın
2,5 su bardağı un
Öncelikle yumurtayı ve şekeri beyazlaşıncaya kadar mikserden geçirelim. Daha sonra yağı,sütü,kabartma tozunu ve vanillini ilave edelim. Bu malzemelerin hepsini yaklaşık 5 dakika karıştıralım. 3 kez elekten geçirilmiş unu ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Sonra cevizi,fındığı ve tarçını ekleyelim.(İsteğe göre malzeme ilave edebiliriz.)Kek kalıbını margarinle yağladıktan sonra yağladığımız yerler görünmeyecek şekilde unla kapatalım ve önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyetler olsun...
Not:Fırının ilk 20 dakika açılmaması ve öncelikle kekin altının pişirilmesi daha sonra üst tarafın açılması önerilir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder