14 Ağustos 2008 Perşembe

Meyveli Sauyer Pasta

Malzemeler

250 gr sauyer bisküvisi
1 lt. süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya.


Sütün 250 gramı ve bisküviler hariç diğer tüm malzemeyi karıştırarak pişirip muhallebi yapalım ve soğumaya bırakalım. Ayırdığımız süte bisküvilerin yarısını batırıp tepsiye dizelim. Üstüne muhallebinin yarısını döküp dilediğimiz meyveyi muhallebinin üzerine dizelim (muz, şeftali, çilek, kayısı). Kalan bisküvileri de süte batırıp meyvelerin üzerine dizelim. Muhallebinin kalanını bisküvilerin üzerine düzgünce döküp servis yapana kadar buzdolabında bekletelim. Servis yapacağımız zaman üzerini hindistan cevizi ve meyve dilimleri ile süsleyelim. Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder