23 Mart 2010 Salı

Özsüt- Fransız Cafés Richard Birlikteliği ve Muhteşem Kahveler

Özsüt, Fransız Cafés Richard’ı Türkiye’ye getirdi.


Fransa’nın en büyük kahve üreticisi Cafés Richard ile işbirliği gerçekleştiren Özsüt, yıl sonuna dek 10 ton kahve satışı yapmayı öngörüyor. Ülkemizin dört bir yanında 155’i aşkın şubesiyle hizmet veren Özsüt, yeni kahve menüsüyle Türkiye’de gerçek kahve lezzeti sunan en geniş çaplı zincir konumuna ulaşmış bulunuyor. Özsüt, 2009 yılında ulaştığı 35 milyon TL’lik cirosunu bu yıl portföyüne kattığı kahve ve el yapımı çikolatalar ile yüzde 60 büyütmeyi hedefliyor.



Cafés Richard’ın Yöneticisi Arnaud Richard, Özsüt’lerde sunulacak kahve harmanlarını hazırlarken Türkiye pazarını çok iyi incelediklerini ve tüketici tercihlerine yönelik kapsamlı analizler gerçekleştirdiklerini ifade etti: “Türkiye pazarına girmek bize büyük heyecan veriyor. Türk insanının mükemmel bir damak tadı ve İtalya ile Fransa’da olduğu gibi köklü bir kahve kültürü var. Şu anda Türkiye’de en geniş çaplı tüketim geleneksel Türk kahvesine yönelik. Ancak kahve konusunda uluslararası trendleri takip eden geniş bir tüketici kitlesi de var. Cappucino, caffe latte, iced-coffee ve kahve kokteylleri gibi espresso bazlı kahve tüketimi gün geçtikçe artıyor. Özellikle de genç kesim tercihini giderek artan bir oranda bu gibi kahve seçeneklerinden yana kullanıyor. Batılı ülkelerin çoğunda olduğu gibi daha yumuşak ve aromalı kahvelere ilgi Türkiye’de de giderek yükseliyor. Özsüt’ler için özel olarak ve Türk insanının damak tadına uygun şekilde hazırladığımız kahvelerin büyük ilgi göreceğine inanıyoruz. Türkiye’ye güveniyor ve ülkenizde Özsüt’le birlikte sürdürdüğümüz çalışmaların büyük bir hızla genişleyeceğine inanıyoruz.”dedi.







Türkiye’de ilk kez sunulan aromalı espresso çeşitleri Özsüt’lerde

Özsüt’ün kahve menüsünde klasik kahve çeşitleri, özel geliştirilmiş lezzetler, sıcak ve soğuk kahve kokteylleri yer alıyor. Klasik espresso’dan caffe latte’ye, mocha’dan americano’ya kadar pek çok lezzet Özsüt misafirlerini bekliyor. Ancak Özsüt, kahve tutkunlarını klasik kahve keyfinin yanı sıra yepyeni lezzetlerle de buluşturuyor. Portakal, fındık ve vanilya aromalı espresso’lar Türkiye’de ilk defa Özsüt tarafından satışa sunuluyor.

Özenle hazırlanan sunum ve süslemelere sahip sıcak ve soğuk kokteyller de Özsüt’ün kahve menüsünde öne çıkıyor. Cappuccino’nun yumuşak içimini vanilya, karamel ve fındık aromalarıyla taçlandıran “Aromacino”, espresso, çikolata ve nanenin canlandırıcı karışımından oluşan “Mocha-Mint” kahve tutkunlarının büyük beğenisini kazanacak. “Cookie-Ccino” ise fırından taze çıkmış çikolatalı kurabiye aromasıyla çocukluk anılarınızı canlandırmaya hazırlanıyor. Espresso, çikolata ve soğuk sütün damakta kalan tadına kestane aromalarının eşlik ettiği “Choco-Chestnut”, yeşil çay, karamel, espresso ve tatlı baharatlardan oluşan egzotik bir kokteyl olan “Iced Chai-Caramel” gibi birçok farklı kokteyl de Özsüt’ün kahve menüsündeki lezzetler arasında yerini alıyor.

Sahiplendiği kafe kültürünün tüm aşamalarını büyük bir titizlik ve deneyimle gerçekleştiren Özsüt, Cafés Richard tarafından üretilen özel kahve çeşitleriyle farkını kanıtlıyor. Özsüt, nadir Arabica kahve çekirdekleriyle hazırlanan özel Perle Noire kahvesini de Türkiye’deki lezzet tutkunlarıyla buluşturuyor. Tüm kahve çeşitleri Özsüt’ün özel pastalarıyla eşsiz bir uyum oluşturuyor.
Biz Özsüt severler ise bu güzellikleri tadmayı dört gözle bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder