23 Aralık 2009 Çarşamba

Yeniyılın Vazgeçilmezi Kırmızı Elma Tatlısı

Malzemeler:

9 adet elma
toz şeker
su
1 su bardağı ceviz içi, dövülmüş
2 tatlı kaşığı tarçın
yarım su bardağı kuru üzüm
Renk vermesi için çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası

Üzeri İçin:
1 paket krem şanti
1 çay bardağı veya su bardağı soğuk süt






Hazırlanması:

Elmaları soyup içlerini oyun. Tencereye alıp her birinin üzerine 2 yemek kaşığı şeker serpin. Yarı boylarına gelecek kadar su ekleyip haşlayın. ( Gıda boyasını karıştırın) Ayrı bir yerde ceviz, tarçın ve üzümü karıştırın. Soğuduktan sonra haşladığınız elmaların içini bu karışımla doldurun. Krem şanti ve sütü 10 dk çırıpıp dolapta beklettikten sonra içini ve üzerini şırıngayla süsleyelim. Taze nane bu görüntüye çok yakışır. Evde kalmadığı için maydanozdan yararlandım. Görüntü açısından özellikle taze nane kullanın.. Afiyetler olsun.

2 yorum: