18 Nisan 2008 Cuma

Çilekli Muhallebili Brownie

Malzemeler

125 gr. tereyağı
90 gr. sütlü çikolata
2 yumurta
1 paket vanilya
1,5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
140 gr. Bitter çikolata
tuz

Muhallebi için

3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta
300 gr çilek
1 çorba kaşığı rendelenmiş sütlü çikolata

Sütlü çikolatayı ufak parçalara bölün. Tereyağı ve çikolata parçalarını bir kaba alıp kısık ateşte çikolata eriyene kadar karıştırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Yumurtalar ve tozşekeri ekleyip 5 dk. Çırpın. Vanilya, un, kabartma tozu ve tuzu ilave edip tekrar çırpın. Hamuru yağlanmış fırın tepsisine dökün. 140 gr. Çikolatayı ufalayıp hamurun üzerine aralıklı olarak serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın.

Süt, un, nişasta ve yumurtayı tencerede çırpıp kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Çilekleri temizleyip dilimleyin. Keki dilimleyip servis tabağına alın. Üzerini çilekle kaplayın. Muhallebiyi yayıp kek dilimiyle kapatın Muhallebi, çilek ve rendelenmiş çikolatayla süsleyin. AFİYETLER OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder