12 Şubat 2010 Cuma

İstanbul Fashion Week " Zeynep TOSUN"

Zeynep Tosun’un “Kaybolan Kanatlı Denizatı”hikayesini koleksiyonunda tasvir ettiği defilesi dün İstanbul fashion week izleyicileri ile buluştu…

Zeynep Tosun Türkiye’de kendi markası ile gerçekleştirdiği ilk defilesini “İstanbul Fashion Week”’de moda severlerin beğenisine sundu…

Koleksiyon teması Kaybolan Kanatlı Denizatı…Lidya Kralı Karun’a ait hazine Türkiye’nin sahip olduğu en değerli hazinelerden biri olup adını bu hazinenin bir parçası olan kanatlı denizatı broşundan alır. Karada atı,denizde balığı ve havada kuşu simgeleyen bu yaratık aslında bir imparatorluğun en büyük hükümdarının sahip olduğu zenginliği anlatır. Kral Karun değerli taşlarla kuşanmıştır, şöhretlidir, altından giyinir, su yerine şarap içer.



Neredeyse tüm hayatını zengin olmaya adamış olan Karun Perslerin Lydia’yı ele geçirmesiyle, sahip olduğu her şeyi kaybetmesiyle ve aile hayatında şanssız olmasıyla asil mutluluğun maddiyatta olmadığını sonunda anlamıştır. Onun sahip olduğu tüm bu hazinenin en değerli parçası olan Denizatı gücü ve uğuru temsil eder yani bir anlamda Kral Karun’un hükümdarlığını.





Zeynep Tosun'un Tasarımlarından Yola Çıkarak 2010 İlkbahar Yaz Trend Yorumlarım:

Oldukça başarılı tasarımlar görüyorum, renkler çok canlı ve iyi kullanılmış, omuzlar oldukça hareketli, demek oluyorki 2010 ilkbahar yaz sezonunda omuz detayları dahada artarak geliyor. Özellikle volan fırfırlar ve uzun karpuz kollar yoğun kullanılıyor. Renklere gelecek olursam fuşya mor gibi koyu tonlar da somon gibi pastel tonlar da tasarımlarda yoğunlukla göze çarpıyor. Bu yaz bol hareketli ve renkli görünüyor...



Zeynep Tosun Hakkında

İstanbul doğumlu olan Zeynep Tosun, Üniversitede işletme okuduktan sonra Italya Milano ya,“Istituto di Marangoni” adlı okula moda tasarım okumaya gitti. Yaz kursları da aldığı aynı okulda okurken 2005 yılında yazın Türkiye’de Derishow’da staj yaptı ve Italya’da 1 senelik moda tasarım kursundan sonra aynı okulda master programına kabul edildi. Bu program boyunca illustrasyon, dijital moda, kalıp ve moda tarihi dersleri aldı.

Mezun olup ilk defilesini Temmuz 2006’da Londra da yapar yapmaz Alberta Ferretti’den iş teklifi aldı ve Rimini’ye yerleşti. Tasarım ekibinin bir üyesi olarak hem Alberta Ferretti hem de Philosophy Di Alberta Ferretti için tasarımlar yaptı ve kendini haute couture, sanatçılık konusunda geliştirdi. 1 sene sonra Türkiye’ye dönmeye karar verdi ve ITKIB in 2007 genç moda tasarımcıları yarışmasına katıldi ve 3. oldu. Bu arada eski bir model ve ayni zamanda tasarımcı olan Esin Maraşlıoğlu`nun Designloft adlı bir projesinde yer aldı. 8 genç tasarımcının bir araya geldiği ve 15 er parçalık koleksiyonunu Les Ottomans da karma defileyle tanıttığı bu platform kapsamında, koleksiyonunu Kanyon’da Designloft adlı mağazada satışa sundu. Bunlara ek olarak lokal bazı markalara danışmanlık yaptı.

Bu projeden sonra Dice Kayek markasının yaratıcısı ve tasarımcısı olan Ece Ege’nin tasarım asistanlığını 3 ay kadar yaptıktan sonra kendi markasının temellerini ekim 2008 de attı. Şu an kişiye özel haute couture koleksiyonunun dışında, birde pret-a-porter koleksiyonu çıkarmaktadır.


Zeynep Tosun satış noktaları: Bilstore, Midnight Express, Beymen Blender, Building mağazalarında bulabilirsiniz.

3 yorum:

  1. En beğendiğim tasarımcılardan biri :)

    YanıtlaSil
  2. evet bilstore'da görmüştüm tasarımlarını, bence hepsi harika..:)

    YanıtlaSil
  3. Siu; Hilal; evet özelliklede morlu olanlar..

    YanıtlaSil