17 Temmuz 2008 Perşembe

Sütlü Kadayıf

Şerbetli kadayıftan daha hafif olan bu sütlü kadayıf tarifini paylaşmak istedim.

Malzemeler
1\2 kg çiğ kadayıf
200 gr. tereyağı ( eritilmiş )
250 gr iri çekilmiş ceviz içi
1 kg toz şeker
3 bardak su
1 bardak soğuk süt
1 kg şekere 3 bardak suyu ekleyerek şerbet haline getirip soğutalım. Bu şerbeti eşit olarak bölüp yarısına 1 bardak soğuk sütü ekleyelim.Eritilmiş tereyağı ile kadayıfları iyice elimizle ovuşturarak yağı içine çekmesini sağlayalım.

Kadayıfın yarısını yağlanmış büyük borcama yayıp üzerine tepsiyle iyice bastırıp incelmesini sağlayalım. Arasına çekilmiş cevizleri yerleştirelim. Tekrar kuvvetlice bastırarak son halini verelim.200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirip fırından çıkarınca önce sütlü şerbeti döküp çekmesini bekliyoruz, ardından ayırdığımız diğer şerbeti dökerek soğumaya bırakıyoruz. Üzerine dilenirse şamfıstığıyla süsleyip servise sunabiliriz. Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder