9 Ekim 2008 Perşembe

Evde Kolaylıkla Yapılabilecek Cilt Bakım Ürünleri

Işık Kırgız'dan evde hazırlanabilecek güzellik reçeteleri:
Normal ciltler için tonik: Kırlardan toplanmış küçük papatyaları; atkuyruğu, biberiye ve mürver çiçeği ile eşit ölçülerde harmanlayarak kaynamakta olan 500 gram gül suyunun içine atın. Bu karışımın içine bir damla biberiye ve bir damla limon yağı ekleyin. Bir taşım kaynatıp ağzını kapatın. toniği buz dolabında saklayın ve sabah akşam sürün.
Yağlı ciltler için tonik: Yarım litre kolonya ya da alkolün içine; biberiy, adaçayı ve kekik ekleyerek 24 saat bekletin. Elde edilen alkolü, başka bir yerde gül suyunda kaynatılıp demlenen kekik, biberiye ve limon yaprağı ve atkuyruğundan oluşan karışıma bir çorba kaşığı ekleyerek sabah akşam sürün.
Sivilceli Ciltler için tonik: Yağlı cilt için hazırlanan toniği bir küçük kaşık talk pudrasının üzerine damlatın. Üzerine de bir damla kekik yağı damlatın ve sivilcelerin üzerine sürün. Ancak kekik yağı fazla koymayın, cildinizi tahriş edebilir.
Gözaltı kremi: Arı sütü, polen ve balın içine bir damla kayısı yağı, üzerine bir damla da buğday yağı ekleyip gözaltlarınıza sürün. Bu karışım gözaltlarınıza sürün. Bu karışım gözaltındaki kırışıklıkların ve torbaların yok olmasını sağlar. Evde varsa içine iki damla da E vitamini ekleyebilirsiniz. Karışım 10-15 dakika gözaltında bırakıldığında bir mucize meydana gelecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder